onsdag, maj 31, 2006

Idag har jag gjort ett kort

Ett kort till en superhjälte...

tisdag, maj 30, 2006

Armband

måndag, maj 29, 2006

Jag har köpt pärlor idag...

... och gjort ett halsband. Det var roligt och jag är nöjd med resultatet. Det blir nog mer halsband för jag vill ha halsband i sommar men jag har inte hittat några fina att köpa.

söndag, maj 28, 2006

Min blog går på halvfart

Skolan tar upp nästan all min tid och bloggen går därför på halvfart. Jag har provat lite mer photoshop och tänkte visa resultatet. Det skulle vara kul att kunna photoshop ordentligt. Börjar jag och lär mig lite varje dag kommer jag lära mig programmet till slut i alla fall.

lördag, maj 27, 2006

Hammarkullekarnevalen

Idag har jag varit på hammarkullekarnevalen. Idag blir det inget pyssel som jag har gjort men ändå pyssel på hög nivå. De hade så fina dräkter med massor av härliga fjädrar.

fredag, maj 26, 2006

Yoshi

Jag har sytt en Yoshi och han blev riktigt söt.

torsdag, maj 25, 2006

onsdag, maj 24, 2006

tisdag, maj 23, 2006

Sypåsen fick en dekoration

När jag var i skolan idag kom jag på att jag gjorde en blomma i samma färger som min sypåse för inte så länge sedan. Nu när jag kom hem var jag tvungen att fästa blomman på påsen. Det blev riktigt bra.

måndag, maj 22, 2006

Det är mycket i skolan

Terminen börjar närma sig sitt slut och det är en hel del att göra. Idag kommer jag inte att hinna med något pyssel för jag måste jobba på min uppsats och studera lite tidserieanalys. Jag ska inte tortera någon med differentialekvationer och andra konstiga saker som jag knappt förstår själv. Jag ska försöka hinna med lite pyssel imorgon.

söndag, maj 21, 2006

Sypåse

Nu har jag fått ett helt gäng med projekt som inte är klara. Det är bland annat en grön sjal som jag ska virka. Sjalen har jag haft i en plastpåse men idag har det blivit ändring på den saken för jag har sytt en liten påse till ofärdiga syprojekt. Jag behöver sy ett helt gäng med påsar men det får bli en annan dag men nu har jag en i alla fall.

lördag, maj 20, 2006

Nabbipärlor

Nabbipärlor är ett kärt återseende. Ni har nog också gjort pärlplattor och halsband i nabbipärlor i förskolan och på dagis.. Nu för tiden finns det självlysande nabbipärlor och jag tänkte att det kunde vara häftigt att göra ett armband av denna nostalgitripp.

fredag, maj 19, 2006

Kort till Morsdag

Jag har gjort ett kort till morsdag som jag tänkte lägga ut här men insåg att det går ju inte an. Min mamma skulle kunna komma på tanken att titta på min blogg för det gör hon från och till (tror jag i alla fall). Om min mamma ser detta inlägg så har jag bara avslöjat halva kortet. Jag har avslöjat att det finns ett kort men inte hur det ser ut. Det kommer en bild om så där lite drygt en vecka.

torsdag, maj 18, 2006

Temair del 2

onsdag, maj 17, 2006

Jag ska försöka göra en temari

Cyberpyssel

I går var det cyberpyssel på www.pyssel.net och jag gjorde ett bidrag. Ta en titt i forumet så finns det förklaringar på hur cyberpyssel fungerar. Efter varje cyberpyssel läggs bilder upp på de olika bidragen och man får rösta på det bidrag man tycker bäst om. Det är även hemligt vem som ha gjort de olika bidragen och därför kan jag inte lägga upp mitt bidrag här förrän efter klockan 22.00 då röstningen avslutas. Kul var det i alla fall.

tisdag, maj 16, 2006

Mitt nya mobilsmycke

Jag hade tänkt göra ett mobilsmycke i rosa och gult men hittade inte pärlorna jag ville ha. Istället hittade jag en ”pärla” från Swarovski och det blev riktigt bra.

måndag, maj 15, 2006

Temari

Igår tittade jag runt efter Temari på google som bollarna heter och jag höll på att ramla av stolen det fanns helt fantastiska mönster. Nu har jag bestämt mig för att göra en till. Här är grunden. Titta på denna länk och förundras.
Temari.com

söndag, maj 14, 2006

Nu är bollen klar


Nu är stressbollen eller vad det nu är klar. Den är nästan lite för fin för att bara sitta och pilla på. Det skulle kanske kunna bli ett mobilsmycke eller något… (??)

lördag, maj 13, 2006

Boll

Jag kan inte säga annat än att jag älskar min nya bok ” Kokoro no Te- Handmade Treasures from the Heart”. Idag kommer ännu ett projekt från denna bok. Jag har gjort en liten boll som jag tänkte ha som stressboll. Alltså en liten boll att klämma på när man känner för det. Den är inte riktigt klar för det ska på en färg till men det får ni nog se imorgon

fredag, maj 12, 2006

Inget pyssel idag


Idag har jag varit borta från tidiga morgonen till sena kvällen och har varken hunnit blogga eller pyssla. Det är tråkigt att det inte blivit något pyssel för det är trevligt att pyssla och jag mår bra av det. Jag har varit en liten sväng på Liseberg fått sockervadd så jag är ganska glad i alla fall. Tänkte därför bara lägga upp en liten bild som jag har photoshoppat.

torsdag, maj 11, 2006

onsdag, maj 10, 2006

tisdag, maj 09, 2006

Boktips

Idag fick jag min bok som jag beställt från Bokus. Den heter ”Kokoro no Te- Handmade Treasures from the Heart” och är skriven av Kumiko Sudo. Hon som har srivit boken är textilkonstnär från japan. Boken innehåller små projekt som man kan sy för han som broscher, små väskor etc. Boken är ful snygg. Det finns nästan inget som jag skulle vilja sy och använda men den är full av inspiration till egna projekt. Jag älskar den. Jag ska börja med att sy en blomma. Kanske kan den bli klar till imorgon.

måndag, maj 08, 2006

söndag, maj 07, 2006

Photoshop


Idag har jag gjort lite datapyssel. Jag har suttit och lekt i Photoshop. Jag har hittat en sida med många bra tips. Jag kan inget om Photoshop och jag tycker att det är kul att lära mig nya saker. Här är ett av morgonens försök. Träning ger färdighet hoppas jag…men jag är ganska nöjd i alla fall.

lördag, maj 06, 2006

Stämpel

Nu är min stämpel klar och jag har provat den. Jag är inte helt nöjd men resultatet men det var ju första försöket och nu vet jag lite hur det fungerar. Det var roligt att sitta och pyssla ihop den i alla fall.

fredag, maj 05, 2006

Stämpel

Jag tänkte göra en egen stämpel i dekorgummi. Jag ville ha en stor blomma men det finns inte att köpa och därför ska jag försöka göra en själv. Ni får se resultatet imorgon.

torsdag, maj 04, 2006

Cd- fodral

Det går lätt att göra ett eget cd-fodral i papper. Det finns en beskrivning på www.hejida.se om någon vill göra ett eget fodral.

onsdag, maj 03, 2006

tisdag, maj 02, 2006

Cyberpyssel

I helgen har det varit cyberpyssel på Pyssel.net och det innebär att alla som vill vara med får ett antal utmaningar och pysslar utifrån dessa, alla hemma hos sig själva. Sedan skickar alla in bilder på sina bidrag och de andra får rösta. Jag gjorde ett par trosor där temat var blommor. Det var riktigt kul men de går nog knappt att tvätta när det är silverkedjor på dem.

måndag, maj 01, 2006

Mönster till ring i filt

Vill ni göra ringen som jag bloggade om i förmiddags finns mönstret nu på www.hejida.se

Nu har ringen fått mönster också